Brak produktów
Kwalifikacja M0T.02 Podręcznik Część 1 Technik pojazdów samochodowych....
Podręcznik porusza zagadnienia bhp w branży motoryzacyjnej, ze...
W napisanym zgodnie z nową podstawą programową kształcenia w zawodach (z...
W książce w przystępny sposób opisano zagadnienia związane z technologią...
Książka jest przeznaczona dla uczniów techników grup: mechanicznej,...
Jest to trzecie, zaktualizowane wydanie uznanego podręcznika z dziedziny dietetyki. Obecna edycja zawiera: - aktualną wiedzę z zakresu żywienia w różnych grupach społecznych i w różnych schorzeniach - nowo opracowane wartości odżywcze produktów żywnościowych - zalecane normy spożycia białka, węglowodanów, tłuszczów, witamin, makro- i mikropierwiastków...
Książkę tę polecamy przede wszystkim osobom kształcącym się w zawodzie technik usług kosmetycznych, a także wszystkim paniom, które chciałyby poznać tajniki wykonywania makijażu w zależności od typu urody i okazji.
Nowoczesny podręcznik do nauczania zawodu kosmetyczki w szkołach, z możliwością wykorzystania w indywidualnym szkoleniu w salonach kosmetycznych i fryzjerskich oraz na kursach dokształcających.
Wiele młodych dziewcząt marzy o tym, by zostać fotomodelkami, żyć w świetle reflektorów, zobaczyć świat i zarobić mnóstwo pieniędzy.
Zawód fryzjera to zawód usługowy o charakterze bezpośrednim, co oznacza, że podmiotem działalności fryzjera jest człowiek. Przedmiotem pracy fryzjera są czynności wykonywane zgodnie z potrzebami klienta. Szybkie zmiany w modzie, pomysłowość kreatorów, nowe kolekcje, nowe trendy, rozwój technilogii fryzjerskich, przemysłu, świadomości estetycznej i...
Spis treści: - Chemia preparatów fryzjerskich i ich działanie na włosy - Bezpieczeństwo i higiena pracy w zawodzie fryzjer I. Higiena i jej aspekty II. Kształtowanie higieny osobistej i społecznej III.Anatomia i fizjologia człowieka w pracy fryzjera IV. Skóra V. Włosy VI. Podstawy żywienia - dietetyka VII.zagrożenia w salonie fryzjerskim...
Zeszyt ćwiczeń do nauki przedmiotów dla szkół o profilu fryzjerskim na poziomie szkoły zasadniczej, technikum uzupełniającego, szkoły policealnej oraz na wszelkich formach kursowych.
Celem tej książki jest zapoznanie Państwa z podstawowymi zabiegami praz zasadami (regułami) dotyczącymi fryzjerstwa męskiego, przedstawienie pełnej oferty narzędzi, przyborów i aparatów wykorzystywanych we fryzjerstwie męskim oraz przybliżenie Państwu zasad projektowania i wyposażenia salonu fryzjerskiego pod kątem męskiej klienteli. /ze wstępu/
Celem tej książki jest zpoznanie z szerokim spektrum nowoczesnych zabiegów fryzjerskich, z zasadami ich wykonania, z produktami, narzędziami fryzjerskimi, przyborami i aparatami fryzjerskimi. Damskie fryzjerstwo jest silnie rozbudowaną dziedziną usługi bezpośredniej. Do podstawowych usług fryzjerskich należy strzyżenie, rozjaśnianie, farbowanie,...
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane...
Książka omawia: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia;ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia.
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego. Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych; różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa - od ekonomicznych, klimatycznych i...
Podręcznik dla szkół o profilu fryzjerskim.Czym jest stylizacja i inspiracja? zagadnienia stylizacji, stylu, trendów we fryzjerstwie. Teoria koloru, kolor we fryzjerstwie i w farbowaniu. Rysunek i projektowanie, rysunek żurnalowy i złożeniowy. Różne style fryzur. Fryzury a formy. Dobór fryzury do kształtu twarzy i sylwetki. Elementy przedłużania,...
W podręczniku zostały podane podstawowe wiadomości z zakresu budowy i fizjologii skóry oraz z zakresu pochodzenia i działania podstawowych substancji wchodzących w skład produktów kosmetycznych i środków czystości. Opisano różne typy skóry. Duża część podręcznika została poświęcona objawom skórnym nietolerancji substancji znanych jako wywołujące reakcje...
Jak jeść, by nie czuć głodu, a jednocześnie chudnąć? Należy zastosować się do koncepcji „jedzenia intuicyjnego”, opracowanej przez amerykańskie dietetyczki Evelyn Tribole i Elyse Resch. Dziesięć zasad zdrowego i racjonalnego odżywiania się pomoże każdemu zrzucić zbędne kilogramy, a jednocześnie zachować dobrą formę i radość życia.
Książka jest poświęcona kosmetologii stosowanej - zasadom pielęgnacji codziennej skóry i zasadom pielęgnacji profesjonalnej w gabinecie kosmetycznym. Jest to pierwsza polska publikacji z tej dziedziny. Zawiera podstawy kosmetologii, omówienie najczęstszych chorób dermatologicznych oraz zarys dermatologii estetycznej. Odbiorcami jej będą studenci...
Nasze zdrowie, w dużej mierze, zależy od nas samych, a kluczem do jego zapewnienia jest odpowiedni styl życia i dbałość o środowisko, w którym przyszło nam żyć.
DIETOTERAPIA nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.