Brak produktów
Jak dialogują ze sobą Stepy Akermańskie Adama Mickiewicza ze współczesną...
Olbrzymie dziedzictwo ikonograficznych przedstawień osób wyniesionych do...
Zatroskany losem młodych krewniaków biskup Bazyli napisał do nich list z...
Seria SEKRETY BIBLII. Autor, znakomity teolog chrześcijański i pisarz,...
Anatolia, to kraj nazwany przez Greków Krajem Wschodu od ich słowa...
Podręcznik szkolny do nauki zawodów: * technik żywienia i gospodarstwa domowego * technik organizacji usług gastronomicznych * technik hotelarstwa * kelner * kucharz
Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników szkolnych przeznaczonych do kształcenia w zawodach technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej.
Jest to trzecie, zaktualizowane wydanie uznanego podręcznika z dziedziny dietetyki. Obecna edycja zawiera: - aktualną wiedzę z zakresu żywienia w różnych grupach społecznych i w różnych schorzeniach - nowo opracowane wartości odżywcze produktów żywnościowych - zalecane normy spożycia białka, węglowodanów, tłuszczów, witamin, makro- i mikropierwiastków...
Książkę tę polecamy przede wszystkim osobom kształcącym się w zawodzie technik usług kosmetycznych, a także wszystkim paniom, które chciałyby poznać tajniki wykonywania makijażu w zależności od typu urody i okazji.
Nowoczesny podręcznik do nauczania zawodu kosmetyczki w szkołach, z możliwością wykorzystania w indywidualnym szkoleniu w salonach kosmetycznych i fryzjerskich oraz na kursach dokształcających.
Wiele młodych dziewcząt marzy o tym, by zostać fotomodelkami, żyć w świetle reflektorów, zobaczyć świat i zarobić mnóstwo pieniędzy.
Zawód fryzjera to zawód usługowy o charakterze bezpośrednim, co oznacza, że podmiotem działalności fryzjera jest człowiek. Przedmiotem pracy fryzjera są czynności wykonywane zgodnie z potrzebami klienta. Szybkie zmiany w modzie, pomysłowość kreatorów, nowe kolekcje, nowe trendy, rozwój technilogii fryzjerskich, przemysłu, świadomości estetycznej i...
Spis treści: - Chemia preparatów fryzjerskich i ich działanie na włosy - Bezpieczeństwo i higiena pracy w zawodzie fryzjer I. Higiena i jej aspekty II. Kształtowanie higieny osobistej i społecznej III.Anatomia i fizjologia człowieka w pracy fryzjera IV. Skóra V. Włosy VI. Podstawy żywienia - dietetyka VII.zagrożenia w salonie fryzjerskim...
Zeszyt ćwiczeń do nauki przedmiotów dla szkół o profilu fryzjerskim na poziomie szkoły zasadniczej, technikum uzupełniającego, szkoły policealnej oraz na wszelkich formach kursowych.
Celem tej książki jest zapoznanie Państwa z podstawowymi zabiegami praz zasadami (regułami) dotyczącymi fryzjerstwa męskiego, przedstawienie pełnej oferty narzędzi, przyborów i aparatów wykorzystywanych we fryzjerstwie męskim oraz przybliżenie Państwu zasad projektowania i wyposażenia salonu fryzjerskiego pod kątem męskiej klienteli. /ze wstępu/
Celem tej książki jest zpoznanie z szerokim spektrum nowoczesnych zabiegów fryzjerskich, z zasadami ich wykonania, z produktami, narzędziami fryzjerskimi, przyborami i aparatami fryzjerskimi. Damskie fryzjerstwo jest silnie rozbudowaną dziedziną usługi bezpośredniej. Do podstawowych usług fryzjerskich należy strzyżenie, rozjaśnianie, farbowanie,...
W prezentowanej, I części książki znajdą Państwo przygotowane, wzorcowe jadłospisy i diety dla schorzeń najczęściej występujących w Polsce, takich jak choroby wrzodowe, żołądka lub dwunastnicy, zapalenie pęcherzyka żółciowego, dróg żółciowych, trzustki, okresy rekonwalescencji, a dokładnie:
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane...
Książka omawia: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia;ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia.
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego. Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych; różne czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa - od ekonomicznych, klimatycznych i...
Podręcznik dla szkół o profilu fryzjerskim.Czym jest stylizacja i inspiracja? zagadnienia stylizacji, stylu, trendów we fryzjerstwie. Teoria koloru, kolor we fryzjerstwie i w farbowaniu. Rysunek i projektowanie, rysunek żurnalowy i złożeniowy. Różne style fryzur. Fryzury a formy. Dobór fryzury do kształtu twarzy i sylwetki. Elementy przedłużania,...
W podręczniku zostały podane podstawowe wiadomości z zakresu budowy i fizjologii skóry oraz z zakresu pochodzenia i działania podstawowych substancji wchodzących w skład produktów kosmetycznych i środków czystości. Opisano różne typy skóry. Duża część podręcznika została poświęcona objawom skórnym nietolerancji substancji znanych jako wywołujące reakcje...
Jak jeść, by nie czuć głodu, a jednocześnie chudnąć? Należy zastosować się do koncepcji „jedzenia intuicyjnego”, opracowanej przez amerykańskie dietetyczki Evelyn Tribole i Elyse Resch. Dziesięć zasad zdrowego i racjonalnego odżywiania się pomoże każdemu zrzucić zbędne kilogramy, a jednocześnie zachować dobrą formę i radość życia.
Książka jest poświęcona kosmetologii stosowanej - zasadom pielęgnacji codziennej skóry i zasadom pielęgnacji profesjonalnej w gabinecie kosmetycznym. Jest to pierwsza polska publikacji z tej dziedziny. Zawiera podstawy kosmetologii, omówienie najczęstszych chorób dermatologicznych oraz zarys dermatologii estetycznej. Odbiorcami jej będą studenci...
Nasze zdrowie, w dużej mierze, zależy od nas samych, a kluczem do jego zapewnienia jest odpowiedni styl życia i dbałość o środowisko, w którym przyszło nam żyć. Autorzy KOMPENDIUM w sposób przystępny i interesujący przedstawiają najnowszą wiedzę na temat różnych rodzajów żywności, jej tradycyjnychi nowoczesnych technologii wytwarzania oraz jakości i...