DIETETYKA, KOSMETYKA, URODA

Informacje

Ostatnio przeglądane

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA. SŁOWNIK TERMINOLOGICZNY Zobacz większe

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA

Słownik terminologiczny

Nowy produkt

Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią żywienia.

Więcej szczegółów

31,40 zł brutto

Opis

Autor:Henryk Gertig, Jan Gawęcki
ISBN:978-83-01-15073-0
Stron:152
Wymiary:170x240
Oprawa:miękka
Data wydania:wyd.2 zm.-dodr.1 - 2008
WydawnictwoNaukowe PWN

Więcej informacji

W nowym wydaniu dodano 145 terminów, niektóre hasła zostały przeredagowane, co jest związane z definicjami przygotowanymi na podstawie jednolitego tekstu Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia dostosowanego do ustawodawstwa Unii Europejskiej. Na końcu książki podano odpowiedniki angielskie haseł, aby ułatwić posługiwanie się nimi w tłumaczeniach tekstów żywieniowych. Treść haseł jest dostosowana do zawartości podręcznika Żywienie człowieka. T. 1 oraz Żywienie człowieka zdrowego i chorego. T. 2. Słownik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i medycznych, którzy kształcą się w zakresie żywienia człowieka, osób praktycznie zajmujących się tymi zagadnieniami & 8211; lekarzy, dietetyków, technologów żywności oraz planujących żywienie w szpitalach, sanatoriach i innych ośrodkach żywienia, a także wszystkich zainteresowanych tym tematem.