Brak produktów
Jest to zbiór prób, które mogą być cennym uzupełnieniem szerszego...
Diagnoza przedszkolna gotowości dziecka do podjęcia nauki w szkole to...
Niniejsza publikacja składa się z zeszytu ćwiczeń przeznaczonego dla...
Powszechnym postulatem, zgłaszanym przez nauczycieli wychowania...
Podręcznik "Ekonomia i prawo w hotelarstwie" obejmuje najważniejsze zagadnienia z zakresu funkcjonowania przedsiębiorstw w gospodarce rynkowej oraz samodzielnego prowadzenia małego przedsiębiorstwa przez osoby fizyczne lub w ramach spółki osobowej.
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej na poziomie technikum i szkoły policealnej.
Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik hotelarstwa.
Książka zawiera 6 zestawów zadań egzaminacyjnych przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie technik hotelarstwa. Każdy zestaw składa się z 70 zadań testowych (50 w części pierwszej, gdzie sprawdzane są wiadomości i umiejętności właściwe dla kwalifikacji w zawodzie technik hotelarstwa, i 20 w części drugiej – związanej z...
Autorzy niniejszej publikacji postawili sobie za cel zapoznanie kadry i przyszłych pracowników branży turystycznej z systemami stosowanymi na rynkach turystycznych, do których zmierzamy.
MARKETING W HOTELARSTWIE podręcznik adresowany do uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Książka przedstawia w sposób praktyczny podstawowe wiadomości z marketingu, a ćwiczenia przeznaczone do samodzielnego wykonania umożliwiają uczniom połączenie teorii z praktyką.
Podręcznik został opracowany przez zespół autorski złożony z pracowników dydaktyczno-naukowych dwóch uczelni wyższych, mających wieloletnie doświadczenia zarówno teoretyczne, jak i praktyczne w zakresie prezentowanej problematyki, tj. Kated Zarządzania Turystyką Uniwersytetu Szczecińskiego oraz Katedry Marketingu i Zarządzania Gospodarką Turystyczną...
Podręcznik w sposób wyczerpujący, przejrzysty i spójny prezentuje treści związane z obsługą informatyczną w hotelarstwie. Obejmuje takie zagadnienia, jak:technika komputerowa (organizacja stanowiska pracy, budowa sprzętu komputerowego, system operacyjny Windows, oprogramowanie biurowe, sieć Internet, techniki pisania na klawiaturze), użytkowe...
Książka przeznaczona do nauki przedmiotu spacjalizacyjnego Usługi hotelasko-turystyczne w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej, napisana na podstawie programu nauczania nr 512[04].