Brak produktów
Ostatnio przeglądane
Jest to trzecie, zaktualizowane...
Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Nowy produkt
Jest to trzecie, zaktualizowane wydanie uznanego podręcznika z dziedziny dietetyki.
Obecna edycja zawiera:
- aktualną wiedzę z zakresu żywienia w różnych grupach społecznych i w różnych schorzeniach
- nowo opracowane wartości odżywcze produktów żywnościowych
- zalecane normy spożycia białka, węglowodanów, tłuszczów, witamin, makro- i mikropierwiastków oraz wielkości zapotrzebowania energetycznego dla rozmaitych grup ludności w stanachzdrowia i choroby
Autor: | Ciborowska Helena, Rudnicka Anna |
ISBN: | 978-83-200-4257-3 |
Stron: | 672 |
Wymiary: | 165x235 |
Oprawa: | miękka |
Data wydania: | wyd.3 uzup. dodr.4 - 2012 |
Wydawnictwo | Wydawnictwo Lekarskie PZWL |
- rozdziały dotyczące żywienia sportowców i ludzi pracujących w warunkach zwiększonego wysiłku fizycznego oraz żywności funkcjonalnej i modyfikowanej genetycznie
- nowe diety stosowane w leczeniu żywieniowym
- żywienie w przypadku różnych stanów patologicznych, np. w zatruciach pokarmowych, chorobach nowotworowych, neurologicznych
- aktualne zalecenia dotyczące żywienia niemowląt i dzieci