DIETETYKA, KOSMETYKA, URODA

Informacje

Ostatnio przeglądane

DIETETYKA Żywiene zdrowego i chorego człowieka Zobacz większe

DIETETYKA

Żywienie zdrowego i chorego człowieka

Nowy produkt

Jest to trzecie, zaktualizowane wydanie uznanego podręcznika z dziedziny dietetyki.

Obecna edycja zawiera:

- aktualną wiedzę z zakresu żywienia w różnych grupach społecznych i w różnych schorzeniach

- nowo opracowane wartości odżywcze produktów żywnościowych

- zalecane normy spożycia białka, węglowodanów, tłuszczów, witamin, makro- i mikropierwiastków oraz wielkości zapotrzebowania energetycznego dla rozmaitych grup ludności w stanachzdrowia i choroby

Więcej szczegółów

122,90 zł brutto

Opis

Autor:Ciborowska Helena, Rudnicka Anna
ISBN:978-83-200-4257-3
Stron:672
Wymiary:165x235
Oprawa:miękka
Data wydania:wyd.3 uzup. dodr.4 - 2012
WydawnictwoWydawnictwo Lekarskie PZWL

Więcej informacji

- rozdziały dotyczące żywienia sportowców i ludzi pracujących w warunkach zwiększonego wysiłku fizycznego oraz żywności funkcjonalnej i modyfikowanej genetycznie

- nowe diety stosowane w leczeniu żywieniowym

- żywienie w przypadku różnych stanów patologicznych, np. w zatruciach pokarmowych, chorobach nowotworowych, neurologicznych

- aktualne zalecenia dotyczące żywienia niemowląt i dzieci