Brak produktów
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum - do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom
Podręcznik szkolny do nauki zawodów:- technik żywienia i gospodarstawa domowego- technik organizacji usług gastronomicznych- technik hotelarstaw- kelner - kucharz
Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego
Spis treściRozdział 1.Podstawowe wiadomości o produktach spożywczych1.1. Podział środków spożywczych1.2. Zmiany zachodzące w produktach spożywczych podczas ich przechowywania1.3. Metody utrwalania żywności1.3.1. Fizyczne metody utrwalania żywności1.3.2. Chemiczne metody utrwalania żywności1.3.3. Biologiczne metody utrwalania żywności1.3.4....
Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Książka zawiera zebrane pytania oraz zadania (wraz z odpowiedziami) z etapów okręgowych i centralnych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu z lat 2004-2008.
Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w...
Część druga zawiera wiedzę z zakresu:- organizacji obsługi gości w pokojach hotelowych- technik podawania potraw kuchni różnych narodów- serwisu specjalnego oraz przygotowania nakryć specjalnych- planowania i organizacji przyjęć okolicznościowych- systemów rozliczeń kelnerskich- elementów protokołu dyplomatycznego- rozwiązywania sytuacji problemowych w...