Brak produktów
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum - do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom
Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego
Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Część druga zawiera wiedzę z zakresu:- organizacji obsługi gości w pokojach hotelowych- technik podawania potraw kuchni różnych narodów- serwisu specjalnego oraz przygotowania nakryć specjalnych- planowania i organizacji przyjęć okolicznościowych- systemów rozliczeń kelnerskich- elementów protokołu dyplomatycznego- rozwiązywania sytuacji problemowych w...
Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników.