Brak produktów
Kolejna książka z serii Ocalić od zapomnienia podzielona jest na trzy...
To kolejna już publikacja, która ukaże się w serii "Ocalić od...
Kolejny tytuł z serii Ocalić od zapomnienia przbliża kulturę materialną...
Kolejna książka z serii "Ocalić od zapomnienia" zapoznaje nas z życiem...
Książka prezentuje tradycyjne święta i polskie obrzędy doroczne ułożone...
Ostatnio przeglądane
Książka stanowi kompendium wiedzy...
Autor: | Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak |
ISBN: | 978-83-208-1861-1 |
Stron: | 364 |
Wymiary: | 165x235 |
Oprawa: | miękka |
Data wydania: | 2010 |
Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii. Podręcznik jest przeznaczony dla studentów uczelni turystycznych, hotelarskich, technicznych (np. kierunku technologia żywności), rolniczych, szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim oraz osób zarządzających obiektami gastronomicznymi.