GASTRONOMIA / PRZETWÓRSTWO ROLNO-SPOŻYWCZE

Informacje

Nowe produkty

Ostatnio przeglądane

Podstawy gastronomii Zobacz większe

PODSTAWY GASTRONOMII

Nowy produkt

Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. 

Więcej szczegółów

62,00 zł brutto

Opis

Autor:Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
ISBN:978-83-208-1861-1
Stron:364
Wymiary:165x235
Oprawa:miękka
Data wydania:2010

Więcej informacji

Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii. Podręcznik jest przeznaczony dla studentów uczelni turystycznych, hotelarskich, technicznych (np. kierunku technologia żywności), rolniczych, szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim oraz osób zarządzających obiektami gastronomicznymi.