GASTRONOMIA / PRZETWÓRSTWO ROLNO-SPOŻYWCZE

Informacje

Ostatnio przeglądane

ZASADY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA - pod. Zobacz większe

ZASADY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA - pod.

Nowy produkt

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum - do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom

Więcej szczegółów

33,90 zł brutto

Opis

Autor:KUNACHOWICZ H., CZRNOWSKA-MISZTAL E., TURLEJSKA H.
ISBN:83-02-09149-0
Stron:256
Wymiary:16.5 x 23.5
Oprawa:miękka

Więcej informacji

studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia. Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omówiono w nim najnowsze wydanie Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych" oraz znowelizowane normy energetyczne i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP. Podano podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym z uwzględnieniem nowego systemu dietetycznego i charakterystyką poszczególnych diet. Podkreślono znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom oraz negatywne skutki nieprawidłowego żywienia. Stan prawny aktualny na 2007 rok."