Główna

Informacje

Ostatnio przeglądane

KUCHNIA DOMOWA .DIETA BEZGLUTENOWA. Zobacz większe

KUCHNIA DOMOWA .DIETA BEZGLUTENOWA.

Nowy produkt

Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej codziennej diety.

Więcej szczegółów

29,90 zł brutto

Opis

Autor:Michelle Berriedale-Johnson
ISBN:978-83-7773-257-1
Stron:232
Oprawa:miękka
Tłumaczenie:Sobolewska Anna
Nazwa oryginału:The everyday wheat-free and gluten-free cookbook
Data wydania:2014
WydawnictwoRM

Więcej informacji

Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki - herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty - na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie. W książce znajdziesz: ♦ 200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu. ♦ Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt. ♦ Rady, jak postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy unikać. ♦ Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.