Główna

Informacje

Nowe produkty

Ostatnio przeglądane

SZTUKA ŁĄCZENIA POKARMÓW. CO Z CZYM? Zobacz większe

SZTUKA ŁĄCZENIA POKARMÓW. CO Z CZYM?

Nowy produkt

„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. 

Więcej szczegółów

24,90 zł brutto

Opis

Autor:Jan Dries
ISBN:978-83-61012-61-0
Stron:204
Wymiary:14.5x20.5cm
Oprawa:miękka
Tłumaczenie:Łyżnik Dariusz
Nazwa oryginału:Lebensmittel richtig kombinieren
Data wydania:2020
WydawnictwoAba

Więcej informacji

Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.