Brak produktów
Książka nagradzanego brazylijskiego ilustratora, twórcy Ośmiornicy na...
Wiesz, co dzieje się z książkami, których nikt nie wypożycza w bibliotece?
Monografia jest próbą całościowego, wieloaspektowego ujęcia zagadnień...
Ostatnio przeglądane
„Zdrowie to nie wszystko, ale bez...
Nowy produkt
„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów.
Autor: | Jan Dries |
ISBN: | 978-83-61012-61-0 |
Stron: | 204 |
Wymiary: | 14.5x20.5cm |
Oprawa: | miękka |
Tłumaczenie: | Łyżnik Dariusz |
Nazwa oryginału: | Lebensmittel richtig kombinieren |
Data wydania: | 2020 |
Wydawnictwo | Aba |
Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.